Bitcoin İçin J.P Morgandan Açıklama

KRİPTO PARA“Bitcoin fonuna girişler 40 bin doların aşılması için yetersiz”Son dönemde Bitcoin tahminleriyle konuşulan JPMorgan’ın stratejistleri en büyük Bitcoin fonuna yönelik girişlerin popüler kripto parada 40 bin doların aşılması için yeterli seviyede olmadığını belirtti

JPMorgan Chase & Co.’ya göre Bitcoin’i takip eden en büyük fona yönelik talebin azalmasıyla birlikte, kripto para destekçilerinin Bitcoin’de 40 bin dolara dönüş beklentisi risk altında.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan stratejistlerinin Cuma günkü notunda, “20 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust’a girişler, dört haftalık ortalamalara göre zirveyi görmüş gibi görünüyor.” ifadesi yer aldı.

Fon 22 Ocak’a kadar geçen geçen iki haftalık sürede yüzde 22 düşüş kaydederek Bitcoin’den kötü performans gösterdi. Kripto paradaki düşüş aynı dönemde yüzde 17 olarak gerçekleşmişti.

Stratejistler Grayscale Bitcoin Trust’a yönelik kurumsal girişin mevcut durumda 40 bin dolar seviyesini yukarı doğru kırmak için yeteri kadar güçlü olmadığını belirtiyorlar.

Bitcoin 8 Ocak’ta 42 bin dolarlık rekorunu görmesinin ardından ivme kaybetti.

Kripto para destekçileri kurumsal ilginin Bitcoin’in zayıf dolar teması ve enflasyon karşısında hedge olarak kullanılmasında etkili olduğunu savunurken, diğerleri son dönemdeki astronomik yükselişin 2017 yılındaki çılgınlığı hatırlatan spekülatif bir balon olduğunu düşünüyorlar.

Zira Bitcoin söz konusu dönemde 20 bin dolara yaklaşmasının ardından hızla düşerek 3 bin dolarlı seviyelere kadar çekilmişti.

JPMorgan’ın raporunda stratejistler şu uyarıya yer veriyorlar: Kısa vadeli risk dengesi hala aşağı yönlü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir